Haaste lukioille

Vaativat ajat vaativat inhimillisiä tekoja. Karkkilan lukio haastaa syyslukukautena 2023 kaikki Suomen lukiot tarttumaan haasteeseen ja tekemään konkreettisia tekoja Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi. 

Ukrainan värinen taivas -haastekampanja on suunnattu kaikille Suomen lukiolle ja se koostuu kolmesta eri haasteesta: Ukrainan värinen taivas –kuorohaasteesta, Rauhanmerkki -haasteesta ja oppilaitoksessa vapaamuotoisesti toteutettavasta Auttamishaasteesta.

Osallistumalla tuet!

Valitkaa haasteista koulullenne sopiva. Lähettäkää oma versionne toteuttamastanne haasteesta (kuva, äänite, musiikkivideo, video tmv.)  #ukrainanvärinentaivas -hashtagilla Twitteriin, Facebookiin ja Instagrammiin. 

Haaste on voimassa 26.8.-5.12.2023. Toivomme, että lukiot kunnioittavat Suomen itsenäisyyspäivän juhlassa ja syksyn lakkiaisissa myös Ukrainan tilannetta. Juhla on luonteva tilaisuus tuoda esiin lukion omaa osallisuutta Ukrainan värinen taivas -kampanjassa ja pitää myös näin yllä tietoisuutta Ukrainan hädästä.

Ukrainan värinen taivas -kampanjalla ei ole erillistä keräystiliä. Jokainen haasteeseen osallistuva lukio voi lahjoittaa tapahtumista mahdollisesti saadut tuotot virallisten rahankeräyskanavien kautta Ukrainan hyväksi. Täällä on lueteltu järjestöjä, joiden kautta rahaa voi lahjoittaa Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi. Haasteeseen voi osallistua myös muulla tavoin kuin varainhankinnalla – Ukrainan tilanteen esillä pitäminen lukioissa on myös hyvin tärkeää. 

Toivomme, että ilmoitatte meille (anna.tallgren@karkkila.fi) toteuttamanne haasteen (myös mahdolliset kuvat, tekstit ja videot) ja mahdollisen rahasumman, jolla olette osallistuneet haasteeseen. Näin pystymme reaaliaikaisesti seuraamaan kertyneitä lahjoituksia ja julkaisemaan ne sekä tuottamanne materiaalin kampanjamme nettisivuilla ja Youtube-kanavalla.

Vaikka Ukrainan värinen taivas -kampanja on suunnattu Suomen lukiolle, kampanjaan voivat ottaa osaa kaikki halukkaat. Me kaikki voimme auttaa. 

Kiitämme mukaan lähtemisestänne, rakkaudestanne ja tuestanne. Slava Ukraini!

Kuorohaaste

Auttamishaaste

Rauhanmerkkihaaste